Tekst of educatief materiaal nodig?

Dan ben je aan het goede adres: ik ontwikkel  lesmateriaal en schrijf teksten. Het maakt me niet uit of dat zakelijke, speelse of grappige teksten zijn. Ik beheers een stijl snel. Mijn eigen teksten vind je in het lesmateriaal dat ik schreef voor verschillende opdrachtgevers. Ook schrijf ik blogs en reviews op de andere site die ik beheer: Pen en Pion. Ik schrijf daar over onderwijs en spellen als educatief materiaal.

Wil je teksten laten schrijven, neem dan contact met me op om te bespreken wat mogelijk is. Ik maak me snel een stijl eigen en duik in ieder onderwerp.

Ook kan ik je als meelezer helpen zelf een strakke tekst neer te zetten. Ik lees kritisch mee en denk actief met je mee over structuur, samenhang en woordkeus. 

Voor mijn collega Emily Palmer ben ik meelezer geweest van haar boek Nederlands naar Perfectie (B2 naar C1). Voor collega Leontine Tacoma las ik mee met haar boek Dat Klopt! Zakelijk schrijven voor iedereen.

En een stapje buiten Nt2: voor Renske Tjoelker was ik meelezer van haar boek Hoezo roze wolk?!

'Marion heeft voor ons gewerkt aan een complex project over het digitaliseren van leermiddelen. Het was bijzonder prettig werken met haar. Ze had met haar taalkundige én onderwijskundige ervaring de juiste achtergrond voor de klus. Werken met veel verschillende teksten schrok haar niet af. Daarnaast dacht ze mee over inhoudelijke zaken waar we tegenaan liepen tijdens het project. Ook was ze flexibel, goed bereikbaar, en op tijd met het opleveren van deelprojecten. En je kunt ook nog eens met haar lachen.'
Nathalie Baars
Projectleider digitale leermiddelen Expertisecentrum Meubel

Ontwikkelen van een leerlijn, lesmateriaal of toetsen?

Ik help je graag. Ik heb ruime ervaring in het samenstellen en schrijven van materiaal voor verschillende doelgroepen. Ook bouw ik websites. 

Ontwikkelde producten

📌 Toetsen Nt2 (Bureau ICE)

📌 Reader administreren en archiveren (mbo – HMC)

📌 Studiewijzers en Werkformulieren (mbo – HMC)

📌 Van A tot Zorg, een digitaal lespakket (zorg – ITPreneurs)

📌 Van Gesprek naar Verslag, een digitaal lespakket (middenmanagement – ITPreneurs)

📌 folio lesmateriaal omzetten naar digitale leeromgeving (mbo – SH&M)

📌 Professioneel Nederlands voor Anderstaligen (training – ICM)

📌 Nederlands in de bouw (training – NIOW)

📌 Vierdelige serie Taalbeleid in het mbo (onderwijs – Het Projectbureau)

📌 Lezen over grenzen heen (toets alfabetisering in eigen taal – Het Projectbureau) 

📌 Lessenserie loopbaanoriëntatie, toetsmateriaal, opdrachten coöperatief werken (Nt2 – ID College intern)

Websites

© Kenniscentrum Spel  

© Femcademy van vrouw tot vrouw 

© LeontineTacoma.nl 

© De pagina waar je nu bent: Nederlands4Anderstaligen.nl