Wil je eerst wel eens iets meer van me weten voordat je met me gaat samenwerken? Op deze pagina vertel ik je meer over mezelf. Wil je direct bellen, ik ben bereikbaar op 06 4470 6163 of mail: marion@nederlands4anderstaligen.nl

Trainer en ontwikkelaar
Ik geef Nt2-trainingen voor bedrijven en particulieren. Daarnaast ontwikkel ikeducatieve producten zoals lesmateriaal en leerlijnen voor onderwijsinstellingen en bedrijven.

Studie
Ik heb Taalonderwijskunde gestudeerd in Utrecht en deed daar zoveel mogelijk vakken van Sociolinguïstiek bij.

Als specialisatie koos ik Nederlands als Tweede Taal (Nt2) en liep stage bij Het Projectbureau, nu onderdeel van de CED groep. Tijdens mijn stage hielp ik mbo’s bij het opzetten van taalbeleid.

Werk
Ik studeerde af op een onderzoeksvraag van Het Projectbureau. Daarna heb ik er nog een aantal jaar met plezier bij verschillende advies- en ontwikkelprojecten gewerkt.

Als je adviseert in het onderwijs, moet je zelf ook voor de klas hebben gestaan. Tenminste, dat vind ik. Daarom heb ik de stap gemaakt van advies naar onderwijs.

Ik kreeg de kans les te geven op de afdeling Volwasseneneducatie van ID College, nu MboRijnland. Ik heb daar heel veel leservaring opgedaan in het Nt2-onderwijs en enorm leuke collega’s ontmoet. Ook heb ik toen mijn lesbevoegdheid BVE gehaald.

Vervolgens ben ik zelfstandig trainer geworden. Samen met collega’s richtte ik TaalKrachtig op en heb ik trainingen gegeven voor onderwijsinstellingen, aan particulieren en in het bedrijfsleven. Inmiddels is het tijd om op eigen benen te staan met Nederlands4Anderstaligen.

Meer dan taal
Maar ik doe meer dan taallessen. Ik ben geïnteresseerd in leren en ontwikkelen door spel. Daarom heb ik nog een andere website: Pen & Pion, waarmee ik de kracht van (bord)spellen als educatief materiaal promoot.

Ik werk samen met

Waar jouw leervraag ligt op het snijvlak van Nt2 en Nt1 werk ik samen met Leontine Tacoma. Zij is trainer professionele communicatie. Ook kan je haar inhuren als coach en inspirerend spreker over eigentijdse communicatie.