Over mij

WhatsApp Image 2021-05-06 at 13.23.27

Ik ben Marion, docent Nederlands voor anderstaligen en iedereen die op zijn (en haar) eigen tempo aan Nederlands wil werken. Tijdens mijn studie (alweer heel lang geleden) Taalonderwijskunde heb ik geleerd over de verschillende manieren om een taal te leren. Dat gebruik ik nog steeds in mijn lessen. Mijn ervaring is ook dat iedereen op een andere manier leert: de een houdt van grammaticaregels, de ander wil liever veel praten en leert de regels dan ‘op gevoel’.

Omdat iedereen anders leert, is een les bij mij daarom altijd maatwerk. Dat kan omdat ik een zelfstandig docent ben en dus een eigen aanpak kan volgen. Die aanpak is persoonlijk, praktisch en professioneel. Vooraf bespreken we wat jouw leerdoelen zijn en hoeveel tijd je beschikbaar hebt. Tijdens de les hou ik steeds dat leerdoel voor je in de gaten. Mijn visie is dat je beter en meer leert als je je goed voelt en ontspannen bent. Daarom zorg ik voor een goede sfeer, maar let er wel op dat er structuur is. Tijdens de lessen mag er worden gelachen!

Vleuten

Ik vind het leuk om door Instagram te scrollen en te zien wat anderen van Nederland en het Nederlands vinden. Ook volg ik graag Instagrammers die een leven opbouwen in een nieuw land en daarover vertellen. Zelf hou ik het op Nederland en de aangrenzende landen. Daar wandel ik graag of bezoek als een echte toerist dorpen en steden. Naast mijn man, mijn zoon en mijn katten heb ik nog een grote liefde: bordspellen. Ik hou van een ingewikkeld spel waarbij ik flink moet puzzelen. En als het er dan ook nog eens mooi uitziet, ben ik helemaal blij.

Projecten en producten

cropped-foto-teksten.jpg

📌 Toetsen Nt2 (Bureau ICE)

📌 Reader administreren en archiveren (mbo – HMC)

📌 Meelezer Nederlands naar perfectie en Hoezo roze wolk?!

📌 Studiewijzers en Werkformulieren (mbo – HMC)

📌 Van A tot Zorg, een digitaal lespakket (zorg – ITPreneurs)

📌 Van Gesprek naar Verslag, een digitaal lespakket (middenmanagement – ITPreneurs)

📌 folio lesmateriaal omzetten naar digitale leeromgeving (mbo – SH&M)

📌 Professioneel Nederlands voor Anderstaligen (training – ICM)

📌 Bijdrager aan De Leessleutel 

📌 Nederlands in de bouw (training – NIOW)

📌 Vierdelige serie Taalbeleid in het mbo (onderwijs – Het Projectbureau)

📌 Lezen over grenzen heen (toets alfabetisering in eigen taal – Het Projectbureau) 

📌 Lessenserie loopbaanoriëntatie, toetsmateriaal, opdrachten coöperatief werken (Nt2 – ID College intern)