Cursisten zeggen:

Ik beoordeel Marion met een 10, want ze geeft goede uitleg en geeft duidelijk les. Het is prettig om met haar samen te werken.
Rita
Student Professioneel Nederlands voor Anderstaligen (groep)
Ik vind de manier van lesgeven van Marion heel goed. Ze vraagt altijd of we iets hebben waar we extra aandacht aan willen besteden. Ik vind haar een goede docent.
Minoli
Student Professioneel Nederlands voor Anderstaligen (groep)
Thank you for giving us an experience to new language. I am so happy that I can understand the cashier at supermarket counters 🙂 It was really great to be part of the session and you taught us well.
Pradeep
Student cursus A0-A1 (groep)
It was fun learning Dutch from you. I look forward to continue with my Dutch lessons towards A2-B1 levels. Hope to get you as the teacher.
Soumik
Student cursus A0-A1 (groep)
Thank you for the great class, you were really awesome and it was very easy to learn thanks to you. Also very nice that you always brought a positive mood to class!
William
Student cursus A0-A1 (groep)
Ik heb via N4A een individuele training Zakelijk Nederlands gevolgd. Het was een nuttige en leerzame training. Marion is een professionele trainer die snel doorheeft wat iemand nodig heeft. Na elke cursusdag kreeg ik per mail van haar een samenvatting van de behandelde stof.
Hasan
Student Zakelijk Nederlands (individueel)
Marion was mijn leraar gedurende drie maanden. Dankzij haar heb ik Staatsexamen I aan het eind van het jaar gehaald. We hadden privélessen en ook lessen op Skype. Zij hielp me enorm met alle aspecten van de taal: lezen, schrijven, luisteren en praten. Marion is echt een goede lerares en het was altijd interessant om met haar te studeren!
Anastasia
Student up-to-date houden van je Nederlands en niveau verhogen (individueel)
Ik heb samen met Marion gewerkt om mijn Nederlands te verbeteren. In eerste instantie gingen de lessen over mijn uitspraak maar wij hebben ook mijn schriftelijke communicatie beter gemaakt. Dank je wel Marion!
Agniezka
Student Zakelijk Nederlands (individueel)
Marion is a very punctual, structured and professional still with personal touch trainer. She helps the students not only their dutch level, but also the integration of the society. With her help I passed my NT2-1 in 2011 and now i am busy with NT2-2. The most important is that I started to speak in Dutch in my daily life.
Zhouping
Student Voorbereiden Staatsexamen II (individueel)

Opdrachtgevers zeggen:

Marion heeft voor mij een tekst geredigeerd. Marion redigeert zorgvuldig, communiceert goed over de voortgang en koppelt haar werk op een prettige manier terug. Ik kan haar voor redactiewerk dus zeker aanbevelen!
Ik merk echt vooruitgang. Voorheen ging M. steeds harder en sneller praten als hij het idee had dat wij hem niet begrepen. Nu spreekt hij veel rustiger. Hij communiceert rustig en heeft veel meer zelfvertrouwen.
Leidinggevende houtzagerij
Ik merk dat Z. meer zelfvertrouwen heeft gekregen, want zijn e-mails worden langer en hij durft meer te zeggen in vergaderingen. Ook vind ik zijn e-mails duidelijker en merk ik dat zijn grammatica is verbeterd.
Objectbeheer schoonmaak
Marion heeft geruime tijd als beoordelaar voor het Inburgeringsexamen A2 gewerkt voor DUO. Zij is een uitstekende beoordelaar, kundig, kritisch en meedenkend op een positieve manier. Zij neemt haar werk serieus, is vriendelijk en collegiaal. Een fijne collega om mee samen te werken!
F. Rijpma
Projectleider examens DUO
Marion heeft voor ons gewerkt aan een complex project over het digitaliseren van leermiddelen. Het was bijzonder prettig werken met haar. Ze had met haar taalkundige én onderwijskundige ervaring de juiste achtergrond voor de klus. Werken met verschillende teksten schrok haar niet af. Daarnaast dacht ze mee over inhoudelijke zaken waar we tegenaan liepen tijdens het project. Ook was ze flexibel, goed bereikbaar, en op tijd met het opleveren van deelprojecten. En je kunt ook nog eens met haar lachen.
Nathalie Baars
Projectleider digitale leermiddelen Expertisecentrum Meubel

Opdrachtgevers

Geweldige trainer! Houdt rekening met je concentratievermogen, zoekt passende opdrachten voor je op, legt duidelijk uit en geeft goede feedback.
Marion is geduldig en oplettend. Ze merkt meteen waar je moet verbeteren. Ze zorgt voor een ontspannen en veilige sfeer in de groep.
Ik ben erg tevreden met de training. Kan veel in mijn dagelijkse leven gebruiken.
Ik heb aan de cursus 'Professioneel Nederlands voor Anderstaligen' deelgenomen. Goed bereikbare locatie. Perfect verzorgde lunch en een super trainer. Het is goed je ervaringen met anderstaligen te delen en de goede tips op een professionele manier in je eigen werkomgeving te gebruiken.
Het was een erg leuke training, zeer aan te raden! Mijn hele werk- en privéomgeving ontwikkelde mee en we letten nu allemaal veel meer op onze taalgebruik en woordkeuzen. Het was niet alléén en taalcursus maar ook een stukje cultuur, integratie. Ik ken en begrijp nu een bredere stukje van Nederland en dat maakt mijn zelfvertrouwen ook groter.
Ik heb aan de cursus 'Professioneel Nederlands voor Anderstaligen' deelgenomen. Goed bereikbare locatie. Perfect verzorgde lunch en een super trainer. 
Het is goed je ervaringen met anderstaligen te delen en de goede tips op een professionele manier in je eigen werkomgeving te gebruiken.

Vragen waarmee cursisten bij N4A kwamen

  • ‘Ik spreek en schrijf Nederlands op niveau A2/B1/B2/C1, maar ik twijfel soms (of vaak).’ 

  • ‘Ik krijg een nieuwe functie waarin ik andere of extra schrijf- of spreektaken krijg.’

  • ‘Een goede mail schrijven kost me veel tijd. Niet alleen omdat ik schrijf, twijfel en herschrijf, maar ook omdat ik vaak toch nog even een collega vraag mijn tekst te controleren.’

  • ‘Nederlands is niet zo erg mijn ding. Vroeger, op school, probeerde ik Nederlands zo veel mogelijk te vermijden. Maar door mijn nieuwe functie moet ik wel schrijven.’ 
  • ‘In vergadering of overleggen ben ik onzeker over mijn uitspraak, zinsbouw of woordkeus en zeg daarom niet wat ik eigenlijk wilde zeggen.’

  • ‘Ik wil me voorbereiden op het Inburgeringsexamen of Staatsexamen. Omdat ik werk, wil ik dat in mijn eigen tempo doen.’ 

  • ‘Ik heb een ijzersterke medewerker in mijn team, maar de taal is altijd een struikelblok voor hem/haar. Om redenen zoals 👆🏽 hierboven. Daarom wil ik die medewerker een taaltraject aanbieden.’