Je Nederlands is goed en jij en/of je werkgever wil dat graag bevestigen met een diploma Staatsexamen I of II.

Bereid je dan grondig voor op het Staatsexamen, zodat je weet wat je kan verwachten.

Neem contact op

Informatie voor jou en/of je werkgever over de inhoud van het Staatsexamen en de examendata vind je op de site van het College voor Toetsen en Examens.

Voorbereiden is het halve werk

In deze training zorg ik ervoor dat je het examen leert kennen, weet hoe je vragen aanpakt en hoe je je tijd indeelt.

Ook gaan we in op de grammatica die belangrijk is voor het Staatsexamen. Waar nodig krijg je oefeningen om onderdelen extra te oefenen.

Weet je nog niet of je voor Staatsexamen I of voor II moet gaan? Geen probleem. We gaan aan de slag en tijdens het traject vertel ik je over het verschil tussen de examens. We kijken wat voor jou wenselijk en haalbaar is en richten ons dan op dat examen.

Wil je je op een onderdeel richten, of heb je alles gehaald en wil dat ene deel maar niet lukken? Dan gaan we ons daarop richten: wat maakt het zo moeilijk voor jou en welke aanpak maakt het voor jou wél succesvol.

Werkwijze

Je voorbereiden op een examen is voor iedereen anders. Daarom is dit traject individueel. In overleg duurt een les 1 / 1,5 / 2 uur en is het op locatie of online.

Afhankelijk van je vraag werken we met jouw eigen materiaal of met een boek. Wil je alvast kijken welke boeken ik meestal gebruik, klik dan hier.

Investering

Een individuele training vraagt van de trainer en de cursist een flinke investering:
– ik verzamel materiaal dat past bij jouw niveau en bij jouw vraag
– jij maakt (heel ouderwets, sorry!) huiswerk. Het is voor het Staatsexamen goed om heel veel te oefenen. Dat betekent dus ook opdrachten maken, teksten schrijven, woorden verzamelen en radio luisteren. Zorg dat je hier tijd voor vrijmaakt als je je wilt voorbereiden op het Staatsexamen.
– wij gaan er in de les voor en focussen 1 / 1,5 of 2 uur helemaal op de lesstof en jouw einddoel: het Staatsexamen!

Direct een afspraak maken? Ik ben bereikbaar op 06 4470 6163 of via mail: marion@nederlands4anderstaligen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *